Предстоящи събития

РЕКЛАМА • Програма- Обявление за провеждане на изложбата за мъжки кучета в разплод на РКГД и Ежегоден турнир по правилата на „Свети Хуберт“ за купата на РК Германски Дратхаар

  26

  яну

  Програма- Обявление за провеждане на изложбата за мъжки кучета в разплод на РКГД и Ежегоден турнир по правилата на „Свети Хуберт" за купата на РК Германски Дратхаар

  Комендант на турнира: Георги Тодоров, Главен съдия: Петър Радев , съдия: Иван Кулев

  Съдия клас млади: Павлин Казаков

  Помощник съдии от РКГД ще обявим допълнително

  Записване за участие в турнира при Георги Тодоров: 0888453822. Записването става с копие на родословието на кучето изпратено по Еконт заедно с таксата за участие и име и фамилия на водача написани на самото родословие. Копие на родословието и таксата за участие изпращайте по Еконт до Офис Царево до поискване за Георги Тодоров.

  В клас открит се допускат клубни кучета успешно издържали HZP. В клас открит до участие ще бъдат допуснати 24 кучета разделени в две гари.

  В клас млади се допускат кучета, които през 2023 г. подлежат на VJP. В клас млади ще бъдат допуснати 15 кучета в една гара без баражи.

  Водачите трябва да са членове на РКГД. Организатора запазва правото си да ограничи броя на кучетата водени от един водач при запълване на обявеният лимит участници, както и да откаже участие.

  Такса за участие 70 лв. за едно куче. Срок за записване до 15.02.2023 г. , като на тази дата документите и таксата за участие трябва да са пристигнали.

   

  25 февруари 2023 г събота

  10.00 Сборен пункт на участниците и зрителите в изложбата на бариерата на ДЛС Тракия, район Чекерица.

  10.30 Начален час на изложбата.

  След приключване на изложбата настаняване в хотела на участниците в „Свети Хуберт".

  13.00 Общо събрание на сдружението

  След събранието регистрация на пристигналите участниците в „Свети Хуберт".

   

  26 февруари 2023 г неделя

  6.30 Закуска

  7.00 Регистрация и теглене на жребий от съдиите: Участниците в турнира ще изтеглят номер за явяване. От 1 до 12 номер и от 13 до 24 номер. След което най възрастният участник ще изтегли номер на батерия в която ще играе неговата група. По възрастният съдия ще изтегли номера на батерията която ще съди. Водачите, които водят по две кучета нямат право да разменят изтеглените номера с цел да участват с всяко куче в различна батерия-играят според жребия. Единствено ако изтеглят последователни номера трябва да сменят единият от номерата с участника след тях. Редовните турове и баражите ще са с продължителност от 15 минути. Клас млади ще се явяват по реда на записване.

  7.45 Отпътуване към терените.

  12.00 Обявяване на резултатите в батериите и подготовка за голям ( за първо и второ място) и малък ( за трето и четвърто място) баражи.

  13.00 Начало на Баражите.

  15.00 Обявяване на класирането, награждаване и закриване на турнира.

   

  В предвид че кучетата на РКГД са преминали изпитания според правилниците на JGHV, оценяването ще се извърши по следните критерии и точки:

  Оценка на кучето:

  1.Стил на породата - 10 т.

  2.Използване на носа и желание за работа - 10 т.

  3.Система на претърсване и водимост - 10 т.

  4.Апорт и послушание - 10 т.

  Оценка на ловеца:

  1.Знания за ловното изкуство - 10 т.

  2.Безопастност и ловни умения - 20 т.

  3.За спортсменство и етика - 10 т.

  За придобит дивеч:

  За всеки коректно отстрелян фазан с един изстрел - 10 т общо - 20 т.

  Тотал макс - 100 т.

   

  След изстрела при апортиране се оценява по правилата на VZPO/ Намесата на водача след еднократно подадена „команда за донасяне" (максимум два пъти когато кучето следва да донесе дивеч) в случай на неправилно поведение на кучето се допуска само след като кучето е взело дивеча, като това води до понижаване на оценката (еднократна намеса от страна на водача: оценка „7 т", при двукратна намеса от страна на водача, кучето получава оценка „4 т"). Ако водачът се намеси повече от два пъти в дадената ситуация при погрешно поведение на кучето, то получава оценка „0" за донасяне на дивеча и отпада от състезанието.

  Настаняване и вечеря в базата на Чекерица цена на нощувка - двойна стая 50 лв .Вечеря и закуска 50 лв на човек!

  За резервации в Чекерица Георги Тодоров: 0888453822.

   

  След изчерпване на местата в Чекерица, уговорено настаняване в хотел:

  Росалия в с. Стряма, ул. Васил Левски 78, тел. за резервации: 0898 521053

   

   


  Можете да програмата поканата от тук.

   

   « Всички събития