Предстоящи събития

РЕКЛАМА



  • Обява за провеждане на Есенни изпитания за развъдна пригодност и Всестранни есенни изпитания на Сдружението Германски Дратхаар Хесен в сътрудничество с Републикански Клуб Германски Дратхаар /RKDD/ България

    04

    сеп

    В сътрудничество с българския Републикански Клуб Германски Дратхаар ( RKDD Bg. ) , член на Световното сдружение Германски Дратхаар DDWV e.V. , Сдружение Германски Дратхаар Хесен ще проведе изпитанията -Есенно изпитание за развъдна пригодност / HZP / и Изпитание за ловна пригодност / VGP /.

    HZP на 17, 18, 19 и 20 октомври  2017 г. около гр. Асеновград, обл. Пловдив - България

    VGP на 23 и 24 октомври 2017 г.  около гр. Асеновград, обл. Пловдив - България

     

     

    Есенни изпитания за развъдна пригодност - HZP с работа по заешка диря на  17 и 19 октомври 2017 г. , а на 18 и 20 октомври 2017 г. без работа по заешка диря около Асеновград - България

     

    Място: около град Асеновград, Стрелкови комплекс „Четиридесетте извора" на територията на Ловно рибарско сдружение „Сокол"  гр. Пловдив

    Организатор: Николай Неделчев

    Ръководител на изпитанията: Зигфрийд Пфаф, Зомервег 26, 63831 Визен.

    Краен срок за записване: 5 октомври 2017 г.

    Записвания при: Приключили.

    Изпитна такса: 75  на участник - да се заплати в срока на записването (5 октомври 2017 г.) - по банковата сметка на клуба :
    BG71UBBS80021015884830

    SWIFT: UBBSBGSF

    РК ГЕРМАНСКИ ДРАТХААР

    ОББ АД

     

    ( Записаните но неплатили  таксата за участие в указаният срок губят правото да учавсват в изпитанията. Всички записани след изтичане на срока за записване дължат такса за участие в двоен размер от обявения.)

    На изпитанието могат да се явят максимум 5 кучета в една група.

    Формуляр 1 , копие на платежното, родословие/оригинал/ от Сдружение Германски Дратхаар или от чуждестранна родословна книга, призната от Международната федерация по кинология (FCI) и копия на доказателства за вече положени изпитания и отличителни белези трябва да бъдат изпратени по Еконт.   

     

    Уточнение:  Всеки участник в HZP трябва да си осигури дивеч за полагане на влачените дири. Трябва да се носи минимум един заек (може домашен заек, но да не е бял или черно-бял) и една патитица. Ако участника иска дирята да се положи с две животни (например дирята се полага с един заек, а на края на дирята се поставя друг чист заек) тогава трябва да има минимум два заека и две патици. Живата патица за изпита във вода се осигурява от организаторите на изпитанието. Участника трябва да носи със себе си минимум 4 патрона ( 2 бр. номер 11 и 2 бр. номер 5). 

     

     

     

    Есенни изпитания за ловна пригодност с дневна/ нощна следа - VGP около Асеновград - България

     

    Дати: 22 и 23 октомври 2017г. около Асеновград, Стрелкови комплекс „Четиридесетте извора"

    Организатор: Николай Неделчев

    Краен срок за записване: 5 октомври 2017г.

    Записвания при: Приключили.

       Изпитна такса: 125 € на участник - да се заплати в срока на записването (5 октомври 2017 г.) по банковата сметка на клуба :
    BG71UBBS80021015884830

    SWIFT: UBBSBGSF

    РК ГЕРМАНСКИ ДРАТХААР

    ОББ АД

     

    ( Записаните но неплатили  таксата за участие в указаният срок губят правото да учавсват в изпитанията. Всички записани след изтичане на срока за записване дължат такса за участие в двоен размер от обявения.)

    На изпитанието могат да се явят максимум 4 кучета в една група.

    При кървавата диря се използва кръв от дивеч и се полага чрез тампон.

    Способностите на кучето да претърсва се проверява в горски участък с гъсталаци .

    Донасяне на лисица с преминаване на препятствие се тества на подходящо място съгласно изпитния регламент в гората.

    Формуляр 1, копие на платежното, родословие/оригинал/ от Сдружение Германски Дратхаар или от чуждестранна родословна книга, призната от Международната федерация по кинология (FCI) и копия на  доказателства за вече положени изпитания и отличителни белези трябва да бъдат изпратени по Еконт.

    Уточнение:  Всеки участник в VGP трябва да си осигури дивеч за полагане на влачените дири. Трябва да се носи минимум един заек, една патица и една лисица. Ако участника иска дирята да се положи с две животни (например дирята се полага с един заек, а на края на дирята се поставя друг чист заек) тогава трябва да има минимум два заека и две патици. Живата патица за изпита във вода се осигурява от организаторите на изпитанието. Всеки участник да си носи 14 патрона ( 10 бр. номер 11 и 4 бр. номер 5)

     

    Формуляр 1 ( Formblat 1) който ще попълните и примерен образец за HZP и VGP с превод на български можете да изтеглите от тук:

    формуляр 1 - .pdf  |  .zip

    образец HZP  | образец VGP


    Важно:  Новият формуляр 1 е във формат pdf и след като се попълни не може да бъде запаметен а трябва да се разпечата. Единствената разлика в него е полето в което се изписва номера на микрочипа с които е маркирано кучето (ако има такъв).

    Важно: Ако не можете да отворите .pdf файла през браузъра изтеглете .zip архива(съдържа същия .pdf) или инсталирайте Adobe Acrobat Reader. Изтеглете от тук !

     

    Развъдна изложба - Zuchtschau за оценяване на форма и косъм и придобиване на развъдна пригодност.

     

    Ще се проведе на 19  и  20 октомври 2017 г. паралелно  с HZP , при развъдния съдия  Отмар Кламп

     

    Записвания при: инж.Тодор Гичев, гр. Варна, e-mail: gichev_todor@mail.bg.

    Необходими условия за записване : успешно преминати VJP и HZP  или  VGP , освободен от HD , OCD , ED , Härtenachweis - удостоверение.

    Такса оценка: 25 € на участник - да се заплати в началото на изложбата.

    УС на РКГД напомя, че на ОС проведено през 2015 г. се взе решение изследването за Вилебранд да стане задължително.   В разплод ще се допускат само кучета, които не са болни от синдрома на Вилебранд и не са негови преносители.

     

    Важно: По време на изпитанията ще бъде организирано вземане на кръв от кучетата за изследване за синдрома на Вилебранд (хемофилия) след устна уговорка с д-р Васил Желязков. Изследването струва 35 евро и всеки желаещ може да изследва кучето си. Разходите за транспорта до гр. Хановер в Германия  се поемат от РКГД.

     

     

     

     

          Уточнения и въпроси :

    1)      Тодор Гичев - 0889436280

    2)      Васил Желязков - 0885889152

    3)      Николай Неделчев - 0885442687

   « Всички събития