Новини

РЕКЛАМА



  • Цухтшао във VDD e.V. 2021

    10

    юни

    Съобщение от Управителния съвет на VDD e.V.

    Развъдни изложби на VDD e.V. през 2021 г.

    Съгласно решенията на Федералното правителство и на провинциите от януари 2021 г. относно пандемията от COVID и с цел свеждане до минимум на всякакви физически контакти, Управителният съвет на VDD e.V. отменя всички развъдни изложби до 31.03.2021 г. включително.


    Тази отмяна важи независимо от местните разпоредби в отделните административни окръзи.


    Вече обявени развъдни изложби не следва да се обявяват повторно, а могат да се насрочат отново в кратки срокове. Моля да посочвате имената на кучетата на Главния отговорник по развъдната дейност. Групите ще информират участниците за възможни нови дати. Вече обявените печатни издания за Германски дратхаар развъдни изложби бяха няколкократно отменяни, винаги е свързано с молба за обща отмяна, за да са налице равни условия за всички развъдни кучета. С това би трябвало да се прекрати и туристическата дейност, свързана с развъдните изложби.


    Каквато беше практиката досега, в отделни случаи в рамките на чл. 9 от Правилника за развъдната дейност е налице възможност да се потвърди дали едно куче е годно за развъждане след разрешение от страна на Главния отговорник по развъдната дейност. Отговорникът по развъдната дейност заявява кучето при Главния отговорник по развъдната дейност с името и номера в племенната книга, като последният проверява дали са налице рентгенови снимки и дали са положени изпити. Отговорникът по развъдната дейност констатира единствено недостатъци, които могат да изключат кучето от развъдна изложба, без да извършва оценка на форма и косъм. След това той слага печат „Годно за развъждане“ в родословното свидетелство, и прилага рентгеновите снимки.


    Кученцата от тези връзки няма да имат обозначение в родословното си свидетелство „От родители оценени за форма и работни качества ”. В последствие, във възможни разумни срокове, следва да се явят на редовна развъдна изложба, след което това обозначение да бъде добавено. Собствениците декларират пред Отговорника по развъдната дейност, че са планирали кучило или връзка, преди да е възможно провеждането на редовна развъдна изложба.


    С това единно правило - приложимо и за Международния съюз „Германски дратхаар“ - даваме своя принос в борбата с пандемията от Коронавирус, за да се стигне възможно най-скоро до отпускане на мерките, и избягваме ограничения при контролираното развъждане. С 432 кучила и 3293 кученца през пандемичната 2020 г. постигнахме най-добрия си резултат от 2009 г. насам.

     

    подпис: Зигурд Кронайс подпис: Кристоф Хаймес
    Изд. 99/2021

     

    Изтеглете съобщението в .pdf от тук

   « Всички новини